Band

Ron De Rauw – Vocals/Gitaar/Dobro

Hij acteert, zingt, speelt gitaar en componeert nieuw materiaal, zowel voor zichzelf als voor collega’s. Els De Schepper deed bijvoorbeeld beroep op hem voor de voorstelling ‘Terug Normaal’.  Vermoedelijk heeft u hem al gezien in commercials zoals van Pearle, Telenet of Volkswagen. Maar waar hij vooral goed in is, is het combineren van humor met muziek. Al jaren terug startte hij met Jummoo, dat in verschillende bezettingen en voorstellingen een leven leidde van visuele humor, muzikale spielerei, mix en confrontatie van diverse muziekstijlen. Jummoo doorkruiste Vlaanderen en Nederland en zette voet aan wal in Spanje, Las Vegas en Zuid-Afrika. Nu stelt de duizendpoot zijn eigen muziek voor als ЯD.RAW met live band.

Herman De Rycke – Bas/Backings

Herman De Rycke studeerde contrabas bij Frank Coppieters en volgde een jazzopleiding bij Marc Matthys in het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent.
Na een carrière als basgitarist in de popmuziek (winnaar Humo’s Rock Rally in 1986) en contrabassist in verschillende jazzensembles ontdekte hij zijn grote liefde, de zigeunermuziek en de Oosteuropese muziek. Daarnaast was hij ook geruime tijd contrabassist bij Mich en Scène, de groep rond chansonnière Micheline Van Hautem en Frederik Caelen, waarmee hij verschillende tournees in Australië maakte. Tegenwoordig speelt hij in heel diverse muziekgenres, van klassiek, over jazz, naar popmuziek, maar de zigeunermuziek is hij steeds trouw gebleven, met zijn eigen Kalinka Ensemble en Tzigani.

 

Ben Bollaert – Keyboard

Als zoon van een saxofonist ontsnapte Ben niet aan de microbe. Eind jaren ’70 was hij te vinden in verschillende bandjes met tijdgenoten als Tars Lootens, Dirk Blanchart, Alain Tant, Patrick De Witte, Ronald Vanhuffel, … Hij hing daarna wat rond in theater Arena en werd eind ’70 aangeworven als live keyboardspeler van de Jazz fusion band Kandahar. In 1985 ging hij solo met Sunstroke en releasde het album “Nothing’s wrong in Paradise” . Zijn hart ging meer en meer naar de electronica en Ben werd een wizard in het programmeren van synths, sampling en soundscapes. Eind jaren 80 richt hij met I. van Hyfte “The Soundfactory” op, een speciaalzaak voor synths, midi-recording. Ondertussen bleef hij achter de schermen meewerken aan soundtracks (live en studio) en groepen zoals Neon, Pablo’s Eye, … Uiteindelijk kreeg de passie voor de muziek terug de bovenhand toen Ron De Rauw (as ol’ chaps) vroeg om mee te stappen in Ron’s ‘ЯD.RAW’.

Micha Vandendriessche – Drums/Backings

Micha Vandendriessche uit Gent voorziet de drums in onze band. Hij is te zien en horen als vaste drummer bij o.a. Rock au vin, Radio Negra, The Musicteachersband en “Iwein en de dealers”. Hij mocht het podium delen met gevestigde waardes als Gabriel Rios, Jasper Steverlinck en Flip Kowlier. Daarnaast componeert hij muziek voor theater, film en andere projecten. Wanneer hij niet drumt of componeert kan je hem ook zien als freelance acteur.

 

Ruben Schelstraete – Accordeon/Keyboard

Ruben Schelstraete kleurt muzikaal graag binnen en buiten de lijntjes. Hij was de vaste wederhelft van Frederik Caelen in het onconventioneel duo “Père Total”. Al doende leert men, en daarom is Ruben vaak te vinden als freelance muzikant op verschillende podia. Ruben leerde de stiel in de academie van Waregem en vervolgens aan het conservatorium te Gent. Hij is niet vies van kruisbestuiving en maakt er zijn missie van om het accordeon buiten het licht van de hoempapa te stellen en drukt zijn muzikale stempel van klassiek tot jazz, van chanson tot kleinkunst, van klezmer tot tzigane.

Christophe Becker – Geluid

Sarah Moens – Licht